Na sobotu 25/5 chystáme první společnou práci na zahradě a minikurz zahradničení bez rytí

 

Je vám sympatická zahrada u galerie, kterou tvoříme podle permakulturních principů? A chcete do nich taky proniknout? Přidejte se k nám v sobotu 25/5 – pořádáme první společnou práci na zahradě (5P), jejíž součástí bude i minikurz zahradničení bez rytí, a to zdarma. Povede ho supervizorka naší zahrady a ředitelka Českého permakulturního institutu Denisa Tomášková.

Ve světě se tomu říká „permablitz“, v Česku je to „5P“, tedy zkratka pro „přátelské pohodové pracovní permakulturní potkávání“. V komunitě permakulturistů známý termín označuje akci, při které se sejde skupina stejně naladěných lidí, aby společně pracovali v zahradě některého z nich. Sdílí přitom své zkušenosti a tipy, vzájemně se inspirují, dobře se baví a mezitím odvedou kus práce.

Jelikož je naše zahrada u galerie postavena na permakulturních principech, rozhodli jsme se takové setkání uspořádat i my. U společné práce se sejdeme v sobotu 25/5 v 10 hodin, během poledne si uvaříme oběd na ohni a ve 14 hodin budeme pokračovat minikurzem zahradničení bez rytí s Denisou Tomáškovou, ředitelkou Českého permakulturního institutu.

Potěší nás, když se k nám přidáte.

Jen pozor, kapacita setkání je omezená – naše skupinka pojme pouze 15 osob, a tak prosíme rezervujte si místo na info@plato-ostrava.cz.

HARMONOGRAM


10–13 h společná práce na zahradě
11.30–13 h vaření obědu na ohni
13–14 h oběd
14–15 h minikurz zahradničení bez rytí, lektorka: Denisa Tomášková

 
Denisa Tomášková, ředitelka Českého permakulturního institutu, v zahradě PLATO.

Foto (c) Dominika Goralská, PLATO