NORMA je festival autorského divadla a současného umění, který se od roku 2015 koná v Ostravě. Festival pořádají galerie města Ostravy PLATO a pražské divadlo Studio Hrdinů.

NORMA

csen

Festival NORMA:

Giuseppe Chico, Barbara Matijevič: Forecasting (I/HR)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Autoři: Giuseppe Chico, Barbara Matijevič
Performer: Charlotte Le May
Video: Giuseppe Chico
Zvuk: Viktor Krasnic
MAX patch: Niccolo Gallio
Produkce: 1er Stratagème & De facto

Představení je v anglickém jazyce s českými titulky.

Vstupenky

 

Představení založené na sbírce amatérských videozáznamů převzatých z největší světové platformy na sdílení videí YouTube.

Performerka na scéně dovedně manipuluje s laptopem, který ukazuje videa vybraná tak, aby odpovídala lidskému měřítku. Výsledkem je oslnivý hybridní zážitek stírající hranice mezi banalitou každodenních situací a novými způsoby vyprávění.

Charlotte Le May je akrobatkou, tanečnicí a herečkou z Montrealu. Žije už deset let ve Francii, kde absolvovala profesionální kurz cirkusové školy Le Lido de Toulouse specializující se na balancování na rukou (handbalancing). Poté spolupracovala v Evropě s Cirkus Cirkör, Kiaï a Cridacompany. V současné době kromě Giuseppa Chica a Barbary Matijevic spolupracuje se Subliminati Corporation.

Giuseppe Chico studoval staré jazyky a již v raném věku začal pracovat v divadle. Po divadelních studiích v Římě a Milánu se v roce 2000 přesunul do Paříže, kde se začal věnovat studiu současného tance. Jeho učiteli byli Joao Fiadeiro, Vera Montero, Julyen Hamilton, Mark Tompkins, Vera Orlock, Pooh Kaye, K. J. Holmes a Olivier Besson.

Za poskytnutí titulků děkujeme festivalu Tanec Praha.

 
foto Olivier Heinry
 

 

 

Koprodukce: Kaaitheater (Brusel); UOVO (Miláno)
Zvláštní cena poroty na 56. Mezinárodním divadelním festivalu MESS v Sarajevu, říjen 2016
Představení bylo podpořeno: DRAC Ile-de-France, Beaumarchais-SACD Association Paris, French Institute Zagreb, Croatian Ministry of Culture, City of Zagreb, PACT Zollverein Essen
Za poskytnutí titulků děkujeme Festivalu TANEC PRAHA.