NORMA je festival autorského divadla a současného umění, který se od roku 2015 koná v Ostravě. Festival pořádají galerie města Ostravy PLATO a pražské divadlo Studio Hrdinů.

NORMA

csen

Festival NORMA:

Luna Cenere: Kokoro (IT)

Místo konání:
  1. PLATO, Porážková 26

Autorka, choreografie: Luna Cenere
Performer: Luna Cenere
Hudba: Gerard Valverde

Představení je v angličtině, český překlad bude k dispozici.

Vstupenky

 

Osobní výzkum „jednoty sebe sama“. Autorka Luna Cenere byla označena jako jedna ze 20 nejlepších nových talentů v Evropě v roce 2018.

,Kokoro‘ je slovo z japonštiny, které se překládá jako naše vnitřní bytí a zahrnuje koncepty mysli a srdce. Luna Cenere vás vezme na čarovnou pouť, kde se její nahé tělo stává skulpturou se zvláštním půvabem. Luna vás okouzlí a rozruší jako moderní víla zachycená v měsíčním světle.

Luna Cenere je třicetiletá tanečnice z Neapole v Itálii. Studovala sociologii a antropologii na Neapolské univerzitě Fridricha II. Pracovala s několika soubory v regionu a v roce 2011 pokračovala ve studiích na Salcburské akademii experimentálního tance SEAD (Rakousko). V roce 2016 se stala členem souboru Agitart Company (Španělsko) a Company Virgilio Sieni (Itálie). Luna v současné době žije a pracuje střídavě v Itálii a Belgii.

 
foto Federica Capo
 

 

 

Autorka byla vybrána evropskou sítí divadel tance, Aerowaves, jako jedna ze 20 nejlepších nových talentů pro prezentaci po Evropě v roce 2018.
Ocenění: vítězství na Residanza – The House of the New choreography 2015 (Neapol) a Solocoreografico Dance Showcase 2017 (Turín)
Spolupráce na produkci: Virgilio Sieni/National Center of Production
Představení vzniklo za podpory: CUNAE, network Anticorpi XL, Movimento Danza, EX Asilo Filangieri
Provedení představení Kokoro na festivalu Norma bylo podpořeno Italským velvyslanectvím v Praze.